HOOG blogi alustab

Tere sõber!

Rahvusvahelise kaasaegse tsirkuse festivali HOOG blogi alustab! Me loodame väga, et hakkad meie lugejaks ja saad nii kaasa elada ühe uue ja põneva festivali sünnile! Lisaks sellele, et blogi hakkab kajastama festivali ettevalmistustöid ning jagama meeleolukaid momente etenduspaikadest, tahame oma meeskonnaga tutvustada laiemalt kaasaegset tsirkust kui etenduskunsti. Mis siis salata, paljudele inimestele seostub tsirkus ikka veel suure areeniga, kus inimesed ja loomad oma osavust demonstreerivad. Kaasaegne tsirkus on pigem etenduskunst, artistid ei soorita lihtsalt üht selgeksõpitud numbrit, vaid on osa terviklikust näitemängust, millel on oma lugu alguse ja lõpuga. Tänapäevased artistid on väga mitmekülgsed – nad on akrobaadid, näitlejad, muusikud, tantsijad vahel kõik ühes isikus.

Muide, päris tundmatu nähtus kaasaegne tsirkus Eestis siiski pole. Meil on arvestatava tasemega huvikoolid nagu stuudio Folie ja OMAtsirkus. Meil on esimesed elukutselised tsirkuseartistid, kes saanud diplomi välismaal. 2015. aasta augustis toimus Tallinnas 6-päevane rahvusvaheline kaasaegse tsirkuse festival Circus Tree – märksõnadeks 15 etendust, 150 suurt ja väikest artisti, 5 õpituba ja rohkem kui 11 000 pealtvaatajat. Osaliselt sama meeskond eesotsas peakorraldaja Anu Tähemaaga seisab nüüd HOOG festivali toimumise eest.

HOOG festivali korraldustöö on hoo sisse saanud. Hüppa peale, Sa ei taha sellest ilma jääda.

Kellele meenutamiseks, kellele avastamiseks, siin on festivali Circus Tree 2015 pildivalik, fotode autorid: Siiri Kumari, Rünno Lahesoo, Linda Hmelevskaja.

Adeele Tähemaa